28 Ocak 2010 Perşembe

Bill Gates boş durmuyor!

Bill Gates'ten daha iyi bir dünya için notlar
Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, son zamanlarda internete yaptığı hızlı girişle sayfalarımıza konuk oluyor. Önce Twitter'da kendine sayfa açan ve Facebook sayfasını hayata döndüren Gates, daha sonra kendi sitesi ile bir kez daha sayfalarımıza konuk olmuştu. Ama onun tek yaptığı internette zaman öldürmek değil...

Bildiğiniz gibiGates, Microsoft'taki tam zamanlı işinden ayrıldığından beri karısı ile birlikte sağlık ve eğitim konuları başta olmak üzere, dünyanın çeşitli sorunlarını çözmek için uğraşıyor. Vakfın ikinci yılının ardından Gates detaylı bir yıllık rapor hazırladı. 12 sayfalık rapor Bill Gates'in daha iyi bir dünya için tespitleri ve öngörülerini içeriyor.
Emekli patron Bill Gates diyor ki...
Raporunda çevre sorunlarına da değinen Bill Gates; "Çevre ile uğraşanların araştırma ve geliştirmeye odaklanmamış olmalarına" çok şaşırdığını belirtti. Bu konuda daha ucuz elektrik ve daha az zararlı kömür kullanılmasının önemine dikkat çeken Gates bu konulara bütçe ayırmayı düşünmediğini de belirtti. Gates, vakfın maddi kaynaklarını başka grupların yatırım yapmamayı tercih ettiği fakir ülkelerdeki çocukların eğitimleri ve fakir çiftçiler için daha iyi tohumlar sağlayabilmek konularına yönlendirmeyi tercih ettiklerini de raporunda anlattı.

Bill Gates'in emeklilik günlerinde hangi konularla uğraştığını, vakfının faaliyetleri ve dünya sorunlarına yaklaşımları konusunda yayınlan rapordan daha detaylı bilgi alabilirsiniz (İngilizce).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder