27 Ocak 2010 Çarşamba

Minik Windows'un büyük sürprizi!

Windows Mobile 7'de ilginç gelişmeler
Microsoft'un merakla beklenen cep telefonu işletim sistemi Windows Mobile 7 ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.

Henüz Microsoft tarafından doğrulanmayan ancak birden çok kaynakta ortaya çıkan bilgilere göre Windows Mobile 7, üreticilerin eline Eylül ayında geçecek. Windows Mobile 7 kullanan cep telefonları 2010'un sonunda ya da 2011'in başında piyasada olacak.

Gelecek ayın Mobile World Congress etkinliğinde 7 sürümünün yerine 6.6'nın çıkacağı söyleniyor. Microsoft'un Samsung, HTC, LG, Toshiba, Asus ve Acer ile anlaştığı da aktarılanlar arasında.

Ancak bunlardan daha şaşırtıcı olanı, Windows Mobile 7'nin iki sürümü olacağı iddiaları. Bu iddialara göre Windows Mobile 7'nin Business Edition'u önce çıkacak ve bunu Media Edition izleyecek. Yani küçük Windows da ağabeyi gibi sürümlere bölünmeye başlamış olacak...
Business ve Media Edition, farkları neler?İddialara göre Windows 7 Mobile Business Edition önce çıkacak ve gelişmiş medya özelliklerini barındırmayacak.

Bu sürüm Office merkezli bir sürüm olarak pek çok gelişmiş özelliği beraberinde getirecek. Online birlikte çalışma imkanı gibi Google Docs'a rakip özelliklerin yanında bu sürümde fotoğraf çekip üzerinde çalışılan belgeye eklemek mümkün olacak. Medya özellikleri temel olacak ve esas zengin medya özellikleri ikinci ve daha kapsamlı sürüme bırakılacak.

Media Edition Windows Mobile 7'de ile HD video, Xbox Live bağlantısı, streaming TV ve daha pek çok özelliğin yer alacağı aktarılıyor.

Yine ilginç bir ayrıntı olarak, Microsoft'un Windows Mobile adını bırakıp bu işletim sistemine sadece Seven diyebileceği, Windows 7 masaüstü işletim sistemiyle, Windows 7 Mobile'ı tek bir marka altında toplayabileceği belirtiliyor.

Bilgi için: Microsoft

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder