29 Ocak 2010 Cuma

Predator: USB kilidi ile PC'nizi kilitleyin!

USB kilidi ile PC'nizi kilitleyin!
PC yani Personal Computer kelimesinin Türkçe karşılığı Kişisel Bilgisayar. Gerçekten de gündelik pek çok işimizi yürüttüğümüz bilgisayarlar kullanıcıların kişisel konulardan en büyük yardımcıları haline geldi. Durum böyle olunca her PC, kullanıcısının çok özel ve çoğu zaman kimseyle paylaşmak istemeyeceği bilgilerini de içeriyor. Bu yüzden de kullanıcıları için bilgisayarlarına başkalarının erişimini kısıtlamak oldukça önemli konulardan biri haline geldi.

Predator adlı ücretsiz bir yazılım ile Windows'un standart parola korumasından çok daha güvenli bir yöntem ile PC'nizi kilitlemeniz mümkün. Predator, özel bir sistem ile Flash belleğinizi bir güvenlik kilidine dönüştürüyor.
İşte yapmanız gerekenler ve indirme bağlantısı...
Tek yapmanız gereken Predator'u çalıştırmak ve bir anahtar ve şifre yaratmak. Daha sonra anahtarın tanımlı olduğu Flash bellek PC'den çıkartıldığında Predator PC'yi otomatik olarak tanımlanan süre içerisinde kilitliyor. PC kilitli olduğu süre boyunca klavye ve fareyi de etkisiz hale getirdiği ve dilerseniz ekran parlaklığını da sıfıra indirebildiği için meraklı kişilerin kilidi nasıl aşabileceklerini tahmin etmeleri bile oldukça zor.

Fakat Predator'u kullanmaya karar verirseniz USB belleğinizi, evinizin anahtarı gibi korumanız en sağlıklısı olacak. Programı şu adresten indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder