29 Ocak 2010 Cuma

Zoraki korsan koruma sistemi!

Online olmayana oyun yok!
Assassin's Creed serisi gibi önemli oyunlarla tanınan Ubisoft'un yeni kopya koruma sistemi çok tartışılacak.

Şimdiden forumlarda oyuncuların büyük tepkisini çeken bu kopya koruma sistemi yüzünden, online olmadan ve oyunu onaylatmadan oynamak mümkün değil.

Korsan oyunlara karşı geliştirilen bu güvenlik sistemiyle, oyuncular Ubisoft oyunlarını oynarken alacakları kullanıcı ismi ve şifreyi girerek, internet üzerinden sisteme girmek zorunda kalıyorlar. Haliyle internet yoksa oyuncular aldıkları oyunları da oynanamıyor, çünkü bu işi oyunu her açısınızda yapmanız gerekiyor.

Hem masaüstünde, hem de dizüstünde oyun oynayanlar için avantajları yok değil...
Artıları ve eksileri
Bu sistemin artıları arasında bilgisayara oyun diskini koymadan oyunları çalıştırabilmek ve aynı oyunu sahip olduğunuz bütün bilgisayarlara kurabilmek yer alıyor.

Fakat dizüstü bilgisayarda hemen her noktadan düzgün internet bağlantısına erişmek mümkün olmayabiliyor. Sonuçta bazen oyunlar, internet sorunları başka bir şeyler yapmayı imkansız hale getirdiğinde vakit geçirme imkanı sunuyor. Elektrikler kesilse bile dizüstü bilgisayarda pil dayandığı sürece oyun oynamak mümkün.

Daha önce StarForce gibi oyuncuların ve hatta oyun yapımcılarının bile başını çok ağrıtan bir kopya koruma sistemi deneyen Ubisoft, çareyi biraz Steam'den kopya çekmekte bulmuş. Ancak Steam'de oyuncular kutulu bir oyun almadığı için, Steam'in bariz bir fiyat avantajı var.

Sonuçta Direct2Drive, Impuls, GamersGate ve Steam gibi sistemler oyunculara seçenek sunuyor. Ancak Ubisoft'un kararı, çeşitli koşullarda oyuncuları kısıtlamış oluyor.

Bilgi için: Tiglon
Telefon: (212) 227 80 43

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder